Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus får ny doktor med speciale i traumatiske oplevelser

Jaimie Lorenne Gradus, har den 14. september fået en medicinsk doktorgrad ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i, hvordan både det fysiske og psykiske helbred bliver påvirket hos mennesker, der har været udsat for alvorlige, stressende og traumatiske hændelser.

Jaimie Gradus er ansat ved både Boston University og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og på Aarhus Universitetshospital og han forsvarede i sidste uge sin doktordisputats.

Jaimie Gradus har undersøgt, hvordan stressende og traumatiske oplevelser og psykiatriske lidelser relateret hertil efterfølgende påvirker folks fysiske og psykiske helbred. Den nye doktor har blandt andet undersøgt dødeligheden blandt denne patientgruppe med særlig fokus på selvmord.

Jaimie Gradus’ epidemiologiske forskning giver forskere og klinikere indsigt i de mulige negative konsekvenser af stressende, traumatiske hændelser. På den baggrund kan man på længere sigt forhåbentlig udvikle forebyggende interventioner, som kan iværksættes over for de stressramte personer.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.