Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Bent Hansen kåret til årets æresalumne på Aarhus Universitet

Årets æresalumne på Aarhus Universitet har i den grad sat sit præg på det danske samfund. Bent Hansen, cand.mag. i samfundsfag og historie, har stået i spidsen for en effektivisering af sundhedsområdet og været med til at forme nyere dansk sundhedspolitik.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Fredag 10. september 2021 holder Aarhus Universitet sin 93-års fødselsdag, og i den anledning udnævnes traditionen tro årets æresalumne – en kandidat fra Aarhus Universitet, som har skabt positiv opmærksomhed omkring universitetet.

Årets æresalumne 2021 er cand.mag. Bent Hansen, tidligere regionsrådsformand og formand for Danske Regioner. Bent Hansen har spillet en afgørende rolle for det danske sundhedsvæsen og har arbejdet for et stærkt samarbejde mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Bent Hansen er kendt for en række store sygehusbyggerier, blandt andet Aarhus Universitetshospital, der er kåret som bedste universitetshospital i Danmark for 13. gang. Bent Hansen spillede desuden en vigtig rolle, da det i 2012 blev besluttet, at Aarhus skulle være hjemsted for det første danske center for partikelterapi til kræftpatienter. I dag er Dansk Center for Partikelterapi førende i at integrere forskning i den daglige patientbehandling i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet.

Læs portræt og se video af Bent Hansen

Tidligere æresalumner tæller blandt andre Kronprins Frederik og Marianne Dahl, Managing Director og Partner i Boston Consulting Group.

Læs mere om tidligere æresalumner

Hæderspriser for undervisning og forskningsformidling

I forbindelse med årsfesten hædrer Aarhus Universitets Jubilæumsfond desuden to forskere for deres indsats med undervisning og forskningsformidling på Aarhus Universitet:

Lars Bo Gundersen, lektor i filosofi, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris 2021. Lars Bo Gundersen underviser filosofi-studerende og har særlig stor succes med at formidle faget Logik. Han formår at begejstre og inspirere de studerende gennem digitale virkemidler, varierende undervisningsformer og inddragelse, for eksempel ved at lave korte videoer, invitere erhvervsledere med ind i auditoriet og skrive videnskabelige artikler sammen med de studerende.

Læs mere om lektor Lars Bo Gundersen

Eva Gulløv, professor i børneantropologi, modtager Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris 2021. Eva Gulløv har gennem sin karriere formidlet sin forskning både på og uden for universitetet, og hendes bøger anvendes i stor stil på blandt andet professionshøjskoler. Én af Eva Gulløvs vigtigste pointer er, at børn gør os klogere på samfundet.

Læs mere om professor Eva Gulløv

Priserne er på hver 60.000 kr.

Læs mere om Aarhus Universitets Jubilæumsfonds hæderspriser

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.