Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Bloom genopstår med liveevents over hele landet

Efter Bloom måtte aflyse forårets festival i Søndermarken på grund af coronapandemien, har Bloom arbejdet hårdt på at få festivalens mange talks, vandringer, koncerter og kunstoplevelser til at genopstå på andre måder og i nye samarbejder. I dag kan Bloom endelig offentliggøre sit opdaterede program, som tæller minifestivaler både på Blooms hjemmebane Søndermarken og i Aarhus samt pop-up-arrangementer gennem sensommeren og efteråret hos blandt andet Det Kongelige Teater og Louisiana. Alle events efterlever myndighedernes gældende retningslinjer.

Festival leder Svante Lindeburg udtaler:

”Bloom aflyser ikke – Bloom omprogrammeres. Det har været vores mantra siden marts, hvor landet blev lukket på grund af coronapandemien. Blooms DNA er at præsentere publikum for et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. Ofte krydsbefrugtet med kunst og kultur. Det vil og kan Bloom stadig. Derfor har vi de sidste måneder nykurateret og genformateret festivalens mange talks, vandringer, debatter, koncerter og kunstoplevelser, så Bloom nu genopstår i nye klæder. Naturligvis i overensstemmelser med myndighedernes sundhedsanbefalinger. Der skal lyde en stor tak til de støttende fonde og bidragsydere, som har stået bag os hele vejen i denne tid.”

Foruden liveevents styrker Bloom i år sit digitale indhold af podcasts og videoer. Det hele samles på en ny kanal – Bloom Explore – hvor det kan tilgås når som helst ganske gratis. Bloom Explore lanceres i august.

Hvad er Bloom?

Bloom er en festival om natur og videnskab, der foregår i Søndermarken i slutningen af maj måned. Bloom tiltrækker normalt 10.000 mennesker over to dage.
I år kunne Bloom grundet forsamlingsforbud ikke gennemføres som festival. I stedet er festivalens planlagte program omprogrammeret til en række liveevents og digitale tiltag.
I 2021 foregår Bloom igen i Søndermarken den 29.-30. maj.

Wanderlust – vandringer i Søndermarkens nære natur

Grækerne vidste det. Niels Bohr vidste det. Og vi ved det. Man tænker bedst, når man går.

Søndag den 5. juli kan du komme med Bloom på tre vandringer og en picnic i den sommergrønne Søndermarken. Gå med biolog Vicky Knudsen på fuglevandring, hør lektor i religionsvidenskab Marianne Qvortrup Fibiger fortælle om hellige træer og bliv oplyst om naturtanken i den romantiske litteratur med filosof Aksel Haaning, inden I samler indtrykkene over fem sommerserveringer fra Birkemosegaard Køkkens picnickurv.
Wanderlust: Vandringer og picnic med Vicky Knudsen m.fl. – 5. juli i Søndermarken.

Weekend Under The Oak

Fra fredag den 14. til søndag den 16. august byder Bloom på ny viden om natur og videnskab, litteraturoplæsninger og koncerter til minifestivalen Weekend Under the Oak blandt de skønneste egetræer i Søndermarken på Frederiksberg. Mød blandt andre DNA-forsker og geogenetiker Eske Willerslev, epidemiolog Lone Simonsen, astrofysiker Anja C. Andersen, bandet First Flush, madøret Claus Meyer og en lang række af landets klogeste forskere og skarpeste formidlere til samtaler, litteraturoplæsninger og koncerter under åben himmel.

Arrangementerne er gratis at deltage i. Det er siddende arrangementer, og pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Weekend Under The Oak – 14., 15. og 16. august – Søndermarken.

Bloom rykker til Aarhus med stjerneforskere og 100.000 melorme

I efteråret rykker Bloom for første gang nogensinde til Aarhus, hvor vi i samarbejde med Aarhus Festuge og Dokk1 undersøger naturens natur over to dage på Dokk1 den 2. og 3. september. Oplev en række samtaler og tankeeksperimenter på tværs af videnskabelige og kunstneriske discipliner – fra Jordens dybe fortid til menneskets mulige fremtider.

Mød blandt andre DNA-forsker og geogenetiker Eske Willerslev, neurolog Gitte Moos Knudsen, forfatter Svend Åge Madsen og en performanceinstallation med over 100.000 levende melorme.
Bloom Aarhus Edition – 2.-3. september – Dokk1 – Gratis.

Live kunstnerisk research på Louisiana

Tematisering af naturen er en af samtidskunstens væsentlige strømninger, og sammen med Louisiana stiller Bloom skarpt på den til ’Live kunstnerisk research’ på museets udendørsscene i Skulpturparken den 18. august. ’Live kunstnerisk research’ inviterer publikum helt tæt på den kunstneriske research og proces, når samtidskunstnere åbner deres aktuelle kunstneriske projekter op og går i dialog med naturvidenskabelige forskere. Oplev både billedkunstner Pia Rönicke i samtale med en biolog om træerne og deres fællesskaber i samtalen ’Hvis nu et træ’, og billedkunstner Nanna Debois Buhl i samtale med den amerikanske astrofysiker Enrico Ramirez-Ruiz om skyer, stjerner og himmelfænomenerne over os i samtalen ’Picture the Sky’.

Live kunstnerisk research med Bloom – 18. august – Louisiana – Gratis.

Jorden Skælver – med Det Kongelige Teater og Bloom på Operaen

Hvordan lyder et jordskælv? Og er vi i virkeligheden børn af pladetektonikken? Den 1. oktober inviterer Bloom og Det Kongelige Teater indenfor til en aften om jorden under os i Operaens foyer.

Programmet byder på den unge, britiske professorkomet Lewis Dartnell, der er aktuel med bogen ’Origins: How the Earth Made Us’ inden det tværdisciplinære værk ‘Furue – Jorden Skælver’ har premiere. Værket transformerer fænomenet jordskælv til et percussion- og operaværk komponeret af Kim Helweg gennem foredrag af seismolog Trine Dahl-Jensen.

Jorden Skælver – 1. oktober – Operaen (Det Kongelige Teater) – Gratis.

 

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.


Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.