Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Civilingeniør bliver professor i knoglebiologi

Jesper Skovhus Thomsens vej ind i den biomedicinske forskning kan virke lidt kringlet, men karrierevejen giver god mening for den nyudnævnte professor selv. Teknik har nemlig hele tiden været omdrejningspunktet. Nu er det bare kroppens teknik, specielt knoglerne, der optager ham.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Ny professor Jesper Skovhus Thomsen fra Institut for Biomedicin forsker i knoglebiologi. Han undersøger knoglernes struktur og styrke, og hvordan de ændrer sig med alderen hos henholdsvis kvinder og mænd. Særligt patienter med knogleskørhed, slidgigt og leddegigt har glæde af Jesper Skovhus Thomsens forskningsresultater.

Den nyudnævnte professor er oprindeligt uddannet civilingeniør, og den baggrund fornægter sig ikke i Jesper Skovhus Thomsens sundhedsvidenskabelige forskning. Han har blandt andet undersøgt kosmonauters knogleforandringer efter 370 døgn i konstant simuleret vægtløshed. Her fandt Jesper Skovhus Thomsen ud af, at en kombination af et lægemiddel mod knogleskørhed og 1-2 timers daglig motion kan modvirke knogletabet. I øjeblikket undersøger han blandt andet, hvordan nye lægemidler kan modvirke tab af muskel- og knoglevæv i forbindelse med fysisk inaktivitet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.