Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Corona kvæler uddannelsesglæden

Flere nye studerende føler sig ensomme, flere overvejer at droppe ud, og flere er utilfredse med introforløbene under coronaepidemien. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) af studiestarten i 2020.

Antallet af nye studerende, der har oplevet ensomhed, steg fra 56% i 2017 til 63% i 2020. EVA’s undersøgelse viser også, at der i 2020 var flere af de nystartede studerende, der overvejede at droppe ud af uddannelsen. I 2017 svarede 74%, at de slet ikke gik med sådanne overvejelser, mens andelen var faldet til 68% i 2020.

EVA’s seniorkonsulent, Mathias Tolstrup Wester udtaler: ”Vi ved fra vores tidligere undersøgelse, at en god studiestart har stor betydning for de studerendes sociale og faglige tilknytning på studiet og på sigt også for frafaldet. Derfor er det også bekymrende, at studiestarten ser ud til at være blevet forringet på flere områder i 2020.

Til trods for, at det primært var de sociale aktiviteter, der blev aflyst i efteråret, var tilfredsheden med den faglige introduktion også nedadgående i 2020. 65 % synes, de fik en god introduktion til det faglige indhold i 2020, mens tallet var 74% i 2017.

En undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser også, at 70% af de studerende mener, corona-situationen har fjernet noget af glæden ved at uddanne sig. Ministeret har derfor for nyligt udgivet et idékatalog til uddannelserne, der skal være med til at styrke de unges trivsel.

Det er vigtigt, at både politikere og uddannelser følger op på de her undersøgelser og tager yderligere tiltag for at styrke de studerendes trivsel, som er ekstra udfordret i den her tid,” siger Mathias Tolstrup Wester.

Om undersøgelsen

  • Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har udsendt spørgeskemaer til alle nye studerende, der blev optaget på en videregående uddannelse via KOT i sommeren 2017 og 2020.
  • EVA modtog 9.702 besvarelser i 2017 og 10.642 besvarelser i 2020.
  • EVA har spurgt ind til de nystartede studerendes trivsel samt deres oplevelser af introduktionsforløbene i henholdsvis 2017 og 2020.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.