Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Danmarks får første professor i sportspsykologi

Cand.psych., ph.d. Kristoffer Henriksen (46) er udnævnt til professor i Sport Psychology ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Kristoffer Henriksen forskningsområder ligger indenfor talentudvikling, talentudviklingsmiljøer, toppræstationernes psykologi og atleters mentale sundhed. Som professor sigter Kristoffer Henriksen mod at udvikle en teori om talentudvikling som en rejse gennem stærke og sunde miljøer – fra børnene i de lokale foreninger til vores absolutte verdensklasse miljøer.

Kristoffer Henriksen vil vise, at det er muligt at skabe miljøer, der på en og samme tid støtter op om udvikling, præstation og mental sundhed:

”Jeg drømmer om, at vi i sporten kan lære de unge mennesker at være ambitiøse uden at være selvkritiske, målrettede uden at miste kontakten til nuet, og dedikerede uden at tabe glæden. Det vil være vigtigt ikke bare i sport – men i kunsten, på gymnasier, i virksomheder og i mange andre hjørner af samfundet, ” siger han

Kristoffer har indtil nu været lektor og forskningsleder i Learning and Talent in Sport (LETS) på SDU. Han var blandt de første i verden til at sætte talentudviklingsmiljøet på forskningsdagsordenen og har lavet studier af adskillige talentudviklingsmiljøer i verdensklasse. Han har udviklet teori og modeller, der bliver brugt over hele verden til både at studere og udvikle succesrige miljøer.

Sideløbende med sin forskning har Kristoffer Henriksen siden 2008 været tilknyttet Team Danmark som sportspsykologisk konsulent, særligt for de danske sejlere, orienteringsløbere og for Tri team SDU. Han har hjulpet danske atleter og trænere med at præstere under pres og opbygge vinderkulturer. Dette arbejde har bragt ham til adskillige Europa- og verdensmesterskaber og til OL i London og Rio. Han er udtaget til at skulle støtte de danske sejlere under OL i Tokyo.

Kristoffer Henriksen er et kendt ansigt i dansk sport. Han har inspireret danske elitekommuner, forbund og klubber i deres arbejde med talent og eliteport og undervist på adskillige træner-uddannelser. Også internationalt har han et godt ry. Ved sidste verdenskongres blev han valgt ind i bestyrelsen af ISSP, the International Society of Sport Psychology. Kristoffer stod bag den første verdensomspændende tænketank om mental sundhed i elitesport og den første internationale konference om mindfulness for atleter.

På baggrund af Kristoffer Henriksens evne til at tænke nyt og bygge bro mellem forskning og praksis, er han brugt som rådgiver i mange store sportsorganisationer, herunder i nationale institutioner i England, Australien, Singapore og Malaysia og i private klubber som Manchester United.

Privat nyder Kristoffer naturen på Sydfyn, gerne på mountainbike eller i kajak. Og han bliver meget hurtigt grebet af stemningen, når han stiller på til konkurrencer i triatlon og mountainbike

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.