Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Danmark fortsat blandt digitale frontløbere

I Erhvervsministeriets redegørelse om Danmarks digitale vækst 2021 gøres der status over danske virksomheders digitale niveau. Årets redegørelse viser, at selvom Danmark er langt fremme på det digitale område, så er der plads til forbedringer bl.a. når det gælder virksomhedernes anvendelse af de mere avancerede teknologier som fx kunstig intelligens og brug af sensorer i form af ”Internet of Things” (IoT).

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Dette skal ses i sammenhæng med, at Danmark sakker bagefter, når det kommer til virksomhedernes adgang til avancerede digitale kompetencer. Samtidig har vi de seneste år set at succesfulde danske tech-start ups sælges eller flytter til udlandet før de når at vokse sig store i Danmark. Blandt andet på den baggrund har regeringen etableret et digitaliseringspartnerskab, som skal sikre et bredt inddragende arbejde på tværs af samfundssektorer og et tæt samarbejde med erhvervslivet. Partnerskabet skal komme med input til, hvor der bedst kan sættes ind for at gennemføre den digitale omstilling.

Derudover har COVID-19-krisen også sat skub i den digitale omstilling i virksomhederne bl.a. fordi mere end én million danskere på et tidspunkt i 2020 har arbejdet hjemme. Flere små virksomheder har også taget e-handel til sig i 2020 sammenlignet med årene før.

Redegørelsen viser også, at der er et digitalt gab mellem små og mellemstore virksomheder (SMV’er) op til de større virksomheder – særligt når det kommer til brugen af de mere avancerede teknologier. Der er allerede flere initiativer i spil for at fremme SMV’ernes brug af avancerede teknologier, hvor SMV’erne f.eks kan søge om tilskud til deres digitale omstilling gennem tilskudsordningen SMV:Digital.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

– Der er rigtig mange danske virksomheder, som er helt i front på den digitale bane. Det er positivt, for det bidrager til virksomhedernes innovation, produktivitet og konkurrenceevne. Men vi ser desværre også, at mange SMV’er halter bagefter, når det kommer til at tage teknologien i brug. Derfor skal vi blive bedre til at udnytte ny teknologi, data og digitale løsninger, for det gavner virksomheder og medarbejdere og skaber vækst.  Det er vigtigt, at vi får alle ombord på det digitale tog inden det forlader perronen, så vi får udnyttet danske virksomheders potentiale til fulde.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.