Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Danmarks Nationale Biobank tager forskerne i ørerne med ny podcast

En ny podcast serie af Biobanken skal åbne forskeres øjne og ører for de store muligheder, som biobankens samlinger og register giver i forhold til forskningsprojekter. Håbet er, at podcasten vil inspirere nye forskere til at udnytte det unikke forskningspotentiale.

Danmarks Nationale Biobank, der er en del af Statens Serum Institut, indeholder prøver fra millioner af danskere. Her samles prøver fra store befolkningsundersøgelser og et væld af andre prøver. Det hele administreres af et specialiseret personale og en række avancerede robotter.

”Med knap 10 millioner prøver i egne frysere og et register med over 25 millioner prøver, er det et skattekammer af videnskabeligt potentiale i absolut verdensklasse”, siger afsnitsleder Lasse Boding fra biobanken”.

Derfor skruer Danmarks Nationale Biobank nu op for den forskerrettede kommunikation og lancerer biobankens eget podcastunivers. Her inviteres lytterne med indenfor og tæt på nogle af de vigtige forskningsprojekter, der er baseret på biobankens prøvesamlinger, og til en dybere indsigt i menneskets biologi og fremtidens sundhed.

To episoder ligger allerede klar til aflytning. Første episode i den nye podcastserie fortæller om, hvordan forskning i mentale lidelser, førte til ny indsigt i danskernes oprindelse og genetiske ophav.

I andet afsnit er lytteren med på besøg hos Professor Anne Tjønneland ved Kræftens Bekæmpelse, til en snak om undersøgelserne Kost, Kræft og Helbred og udvidelsen Næste Generationer, og om den magt vi som individer har over kræften, gennem den livsstil vi vælger at føre.

Podcasten hedder ’Step Inside the Danish National Biobank’ og er engelsksproget. Den kan findes i de fleste podcast apps eller på Danmarks National Biobank’s hjemmeside: https://danishnationalbiobank.podbean.com

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.