Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

DF vil ikke ændre regler for udenlandske forskere

Der har gennem nogen tid været virak omkring udenlandske forskere, der gæsteforelæser eller er censorer ved andre læreanstalter end hvor, de er ansat. Således er der faldet flere bødeforelæg efterfulgt af retsager fra både DTU og KU i løbet af året. Det har kaldt på ændring af reglerne, da de næppe er sat i verden for at hindre den slags adfærd. Det er DFs udlændingeordfærer Martin Henriksen nu langt fra enig i:

– Jeg kan sagtens forstå, at folk tænker, at det er nogle underlige sager, men sager opstår ikke, fordi reglerne er forkerte. Sagerne opstår faktisk, fordi de pågældende udlændinge og deres arbejdsgivere ikke følger reglerne, og fortsætter:

– Det må forventes, at højtuddannede udlændinge og danske universiteter sætter sig ind i reglerne. De går jo netop for at være kloge og godt inde i sagerne, siger han til dr.dk,

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.