Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Elisabeth Bendstrup er ny klinisk lærestolsprofessor

Den lungemedicinske forskning og behandling bliver nu styrket med ansættelsen af Elisabeth Bendstrup. Hun tiltrådte som ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital d. 1. januar 2021.

Det lungemedicinske speciale spænder fra de store folkesygdomme som KOL, astma og lungekræft til de mere sjældne som for eksempel sarkoidose og idiopatisk pulmonal fibrose (IPF).

Det er især de sjældne lungesygdomme, Elisabeth Bendstrup har forsket i. I sin forskning i IPF og den nye undersøgelsesmetode ’frysebiopsi’ har Bendstrup med sin forskning skabt bedre muligheder for udredningen af de sjældne patienter. Dette har forbedret prognoserne for patienter med IPF er alvorlig de seneste 10 år.

Som klinisk lærestolsprofessor står Elisabeth Bendstrup i spidsen for den lungemedicinske forskning i Aarhus. Udover at professoratet gavner patienterne i form af forbedrede undersøgelsesmetoder og behandlingstilbud – øger det nye professorat også fokus på lungesygdomme og styrker forskningsaktiviteterne i Danmark og internationalt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.