Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

ERC uddeler 134 mio. til danske universiteter

Danske universiteter henter ni eftertragtede forskningsbevillinger hjem fra det Europæiske Forskningsråd på et samlet beløb af 134 mio. kr. De ni topforskere, som modtager en af de prestigefyldte bevillinger, får mulighed for at samle et team og gennemføre forskning på højt, internationalt niveau.

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er med sit bottom-up princip et åbent program, der belønner fri og excellent forskning. Det afspejler sig i mangfoldigheden i bevillingerne til Danmark i denne runde, hvor forskningsemnerne spænder vidt fra kvantefysik til forskning i røde blodlegemer, plantevækst på molekyleniveau og politisk debat på sociale medier.

De ni bevillinger fra ERC til Danmark er gået til forskere fra danske universiteter, der samlet set beløber sig til ca. 18 millioner euro eller 134 millioner kr. Bevillingsmodtagerne fordeler sig med fire på Københavns Universitet (KU), tre på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og to på Aarhus Universitet (AU).

 

Om de fire bevillingsmodtagere fra Københavns Universitet (KU)

Akronym

Projekt

Mette Burmølle BioMatrix The biofilm matrix and its functional
role in the ecology of bacterial communities
Kasper Rand HDXchip Analysis of “difficult” proteins by microfluidic-
based hydrogen/deuterium exchange
Camilla Scheele BALDER Bioactive peptides from human brown fat
cells mediating metabolic control
Albert Schliesser PHOQS Phononic Quantum Sensors

 

Om de tre bevillingsmodtagere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

 

Akronym

Projekt

Nikolay Akopian MultiQubit Multi-Qubit Photonic Devices
Leticia Hosta-Rigau M-BLOOD A Modular Approach to Multifunctional Red Blood Cell Mimics
Jakob Kibsgaard DETECT Discovering New Dual and Triple Atom Catalysts

 

Om de to bevillingsmodtagere fra Aarhus Universitet (AU)

Akronym

Projekt

Lasse Lindekilde STANDBY Standing by: Pro-social Bystander Reactions
to Online Political Hostility
Bjørn Panyella Pedersen MUM-GROW Molecular Uptake Mechanisms controlling Plant Growth

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har evalueret i alt 2.506 ansøgninger i 2020-ansøgningsrunden. Af dem har 327 topforskere fået bevilget et ERC Consolidator Grant, og det er internationalt felt med 39 nationaliteter fordelt på 23 forskellige europæiske lande. De modtager til sammen 655 millioner euro eller ca. 4,9 milliarder danske kroner.

ERC’s Consolidator Grants er målrettet topforskere med 7-12 års forskningserfaring efter deres ph.d. Bevillingerne er på op til 2 millioner euro og løber i en femårig periode.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.