Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Fhv. departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet får nyt job

Herlev og Gentofte Hospital får fra den 1. juni 2020 en ny direktør, der trækker på bred topledererfaring fra ministerier og styrelser.

Agnete Gersing har blandt andet været departementschef i Uddannelses- Forskningsministeriet og direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun har stået i spidsen for helt centrale opgaver i den offentlige sektor og bidraget til flotte resultater på en lang række områder.

Agnete Gersing var departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet i fire år, inden hun med øjeblikke virkning stoppede i november 2019. Den nuværende minister Ane Halsboe-Jørgensen blev hendes sidste minister på posten. Før hende nåede Agnete Gersing at tjene fire Venstre-ministre; Tommy Ahlers, Søren Pind, Esben Lunde Larsen og Ulla Tørnæs.

Agnete Gersing ser frem til de mange spændende og vigtige opgaver indenfor sundhedsvæsnet:

”Det er helt afgørende, at vi har et stærkt sundhedsvæsen. Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle Herlev og Gentofte Hospital og til at møde vores dygtige og engagerede medarbejdere, siger hun og tilføjer”:
”Vi må desværre se i øjnene, at coronavirus i lang tid vil lægge hårdt pres på hospitalerne og resten af samfundet. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de medarbejdere, som får det hele til at hænge sammen i en svær tid”.
Regionsdirektør i Region Hovedstaden Svend Særkjær glæder sig til at byde Agnete Gersing velkommen som direktør for Herlev og Gentofte Hospital:
”Et enigt ansættelsesudvalg peger på, at Agnete er den helt rigtige til at lede Herlev og Gentofte Hospital, der udvider, udvikler og forandrer sig markant i disse år med blandt andet et nyt hospitalsbyggeri. Agnete har stor erfaring og arbejdskapacitet til at inddrage og inspirere ledere og medarbejdere, der hver dag gør en forskel for patienter i hovedstaden”.
Steen Werner Hansen vil være konstitueret frem til 1. juni og vil derefter fortsat være en del af hospitalets ledelse.
Agnete Gersing er uddannet cand.polit. og har med undtagelse af en afstikker til Dansk Arbejdsgiverforening, arbejdet i en række styrelser og ministerier. Senest i Finansministeriet, hvor hun bl.a. har arbejdet med leder- og organisationsudvikling.
Privat er hun gift, har to voksne børn og bor på Frederiksberg.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.