Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Innovationsfondens udpeger fire nye Innowomen

Innovationsfonden har udpeget fire nye medlemmer til ambassadør-korpset Innowomen, der er et af fondens tiltag for at understøtte en øget kønsbalance inden for forskning og iværksætteri og blandt fondens ansøgere.

Innowomen er en gruppe kvindelige iværksættere og forskere med tilknytning til Innovationsfonden, som agerer ambassadører og synlige rollemodeller for potentielle ansøgere til fondens programmer.

– Forhåbningen er, at Innowomen-ambassadørerne og deres professionelle erfaringer kan inspirere andre talentfulde kvinder til at gå iværksætter- eller forskervejen – og til at søge midler fra Innovationsfonden. Vi har et stort fokus på at opnå en større diversitet blandt vores ansøgere.  Jeg er meget glad for, at yderligere fire talentfulde kvinder har takket ja til at bidrage til at opnå de mål som ambassadører for Innovationsfonden, siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør i Innovationsfonden.

De fire nye Innowomen bidrager bl.a. til at en større faglig diversitet i gruppen og en bredere geografisk forankring. De nye medlemmer er:

  • Pia Skammelsener founder og CEO i Oh So Quiet – et naturturisme-koncept, hvor gæster vandrer fra sommerhus til sommerhus. Hun er tilknyttet fondens iværksætter-program Innofounder Experienced.
  • Lara Anne Hale, Erhvervspostdoc hos VELUX i samarbejde med Copenhagen Business School med støtte fra Innovationsfondens og Realdanias fælles Erhvervsforsker-opslag ’Smart Cities og Smart Buildings’.
  • Vigga Svensson, co-founder af Continued Fashion – en digital bæredygtighedsløsning til modeindustrien. Hun er tilknyttet fondens Innobooster-program.
  • Sascha Louring, R&D seniorkonsulent ved Teknologisk Institut. Hun er både tilknyttet fondens internationale samarbejdsprogram og Grand Solutions-program.

Se den samlede Innowomen-gruppe her

Skæv kønsbalance er en stor samfundsudfordring
Innovationsfonden søsatte Innowomen-konceptet i december 2018 – som led i en overordnet diversitetsindsats og på baggrund af anbefalinger i en rapport om kønsbalancen på det danske arbejdsmarked.

– Alt for få iværksættere og forskere, der gør karriere på universiteterne i Danmark, er kvinder. Det betyder, at vi som samfund ikke drager nytte af kvinders fulde talent og potentiale, og det fører samtidig til en kønsmæssig skævvridning af den teknologiske udvikling. Vi mener, det er vores pligt at bidrage til en større bredde i dansk iværksætteri og forskning, som vil komme hele samfundet til gavn, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.

Læs også: Innovationsfonden sætter kvindelige ansigter på forskning.

Også blandt ansøgerne til Innovationsfonden er kønsbalancen skæv. Kun én ud af fire, der søger midler fra fonden i dag, er kvinder.

Kort om Innowomen-konceptet:

  • Der er i alt otte Innowomen-ambassadører, der er aktive i en toårig periode – forskudt således, at der er fire nye og fire erfarne medlemmer hvert år.
  • I 2020 udvides den nuværende gruppe på otte medlemmer med yderligere fire medlemmer, og der vil således i en overgangsperiode resten af 2020 være 12 Innowomen.
  • Ambassadørerne agerer synlige rollemodeller for potentielle ansøgere til fondens programmer og kommer med input til fondens tiltag og diversitetspolitik.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.


Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.