Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Jurastuderende fra Aarhus Universitet bliver verdensmestre

I hård konkurrence med Harvard, Cambridge og flere andre af verdens førende universiteter kan en gruppe jurastuderende ved Aarhus Universitet nu kalde sig verdensmestre i at forsvare intellektuel ejendom.

Det skriver Aarhus Universitet: Aarhus BSS i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at otte kandidatstuderende ved Juridisk Institut har vundet prisen for ”bedste stævning” i den internationale konkurrence Vis Moot (Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot), som er et retsligt processpil med deltagelse af næsten 400 universiteter fra hele verden.

Målet med konkurrencen er at give praktisk træning til jurastuderende i løsningen af internationale forretningskonflikter, hvor et af de vigtigste aspekter af konkurrencen netop er den juridiske proces, som de studerende fra Aarhus Universitet har vundet.

– Allerede inden vi blev udråbt som vindere, var alle på holdet enige om, at dette forløb har været den vildeste og mest lærerige del af vores studietid, siger Anne Krogh, en af de studerende i gruppen, som var med til at hive førstepladsen hjem.

Hun tilføjer:

– Ved at bruge hinandens kompetencer har vi formået at gøre et komplekst problem til et letlæseligt processkrift med fokus på høj faglighed og velovervejede argumenter.

Verdens største og mest prestigefyldte
Vis Moot, der betragtes som en af verdens største og mest prestigefyldte processpil, imiterede i år en konflikt om intellektuel ejendom mellem to medicinalvirksomheder, som meget aktuelt var blevet uenige om et samarbejde omkring vaccineproduktion.

Konkurrencen fandt sted over en syv måneders periode, hvor de studerende i flok skulle agere som en international advokatvirksomhed. Her skulle de udarbejde en stævning til konkurrencen og selv svare på en stævning fra et andet hold. Det hele kulminerede med en mundtlig konkurrence, hvor alle hold førte den samme fiktive sag for et panel af dommere. Under normale omstændigheder afholdes den sidste del i Wien, Østrig, men de studerende måtte i år tale deres sag via online forbindelser.

Også i den mundtlige disciplin brillerede de studerende fra Aarhus Universitet og endte blandt top-32. I samme kategori blev Anders Borg Petersen og Frederik Overgaard Hansen desuden særligt fremhævede for deres mundtlige indsats.

Resultaterne var også med til at markere universitetets position som det universitet i verden, der flest år i træk er gået videre til de afsluttende runder i konkurrencen.

Coachet af advokater
Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel deltog som hovedsponsor for AU-holdet, og tre af virksomhedens advokater har rådgivet de studerende gennem forløbet sammen med undervisere fra Juridisk Institut.

De studerendes flotte placering er da heller ikke gået ubemærket hen hos en af Danmarks største advokatvirksomheder, forklarer Lotte Eskesen, partner hos Gorrissen Federspiel.

– Vores samarbejde med Aarhus Universitet om Vis Moot har givet en tydelig indsigt i, hvor dygtige de studerende er til at tilegne sig nye færdigheder, og det har været interessant at følge deres læringskurve gennem forløbet og se deres meget imponerende resultater, siger hun.

I den internationale top
Ifølge Kim Sommer Jensen, professor ved Juridisk Institut og koordinator af konkurrencen for AU, har de studerendes resultater givet genlyd blandt resten af de deltagende universiteter.

– Det er første gang, at et dansk universitet skaber de her resultater. Hvis der ikke havde hærget en pandemi i øjeblikket, ville de studerende være blevet hyldet af 1.500 mennesker i Wien, siger professoren.

At studerende fra Juridisk Institut er med i toppen sammen med andre eliteuniversiteter glæder Thomas Pallesen, dekan ved Aarhus BSS, som samtidig roser instituttet for at træne de studerende i internationale sammenhænge.

– Retsområdet bliver i stigende grad påvirket på et internationalt niveau gennem f.eks. konventioner og EU. Med konkurrencen har de studerende bevist, at de kan begå sig forrest i den globale juridiske frontlinje, siger han.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.