links

27 millioner kroner til Danfoss-projekt

Af - 16. april

Et nyt samarbejde er netop gået i gang med at udvikle fremtidens hastighedsstyring til pumper. En løsning som potentielt kan betyde massive energibesparelser og dermed store reduktioner af CO2 udledningen globalt.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Det er Danfoss Drives, som sammen med Danfoss Silicon Power, Center for Industriel Elektronik (CIE) ved SDU og Fachhochschule Kiel er samarbejdspartnere i projektet ’HiCoMMID’. Projektet har modtaget en bevilling på 29. mio. kr. fra Energistyrelsen.

– Det er en betydelig mulighed for Danfoss. Vi tror på, at vi med hastighedsstyring, en integreret løsning og ultrahøj virkningsgrad sidder med den vindende formel på et voksende marked for pumpestyringer, siger direktør for Teknologi og Innovation hos Danfoss Drives, Niels Gade.

’HiCoMMID’ står for high efficient, compact, modular motor integrated drives. På dansk bliver det til højeffektiv, kompakt og modulært opbygget motorintegreret elektrisk styring. ”En stor del af verdens pumper kører stadig direkte på elnettet.

’HiCoMMID’-projektet vil udvikle nye løsninger, som skal gøre det attraktivt for slutbrugere og OEM’er at hastighedsstyre alle pumper,” siger Niels Gade.

Helt konkret er det projektets ambitiøse mål at udvikle en energibesparende, brugervenlig og pålidelig integreret motorstyring, som er mere kompakt og dermed fylder mindre end de løsninger vi kender i dag.

– Og så skal det være en billig løsning. Det er en topprioritet. Løsningen skal være attraktiv på markedet for hastighedstyrede pumper. Den mest attraktive løsning.

Tags:

Science Report