links

Dansk MRI-forskning gavner nyresyge i hele Europa

Af - 16. januar

En ny, avanceret MRI-scanningsundersøgelse af kronisk syge nyrepatienter vil Christoffer Laustsen – professor fra Aarhus Universitetshospital – i samarbejde med europæiske kolleger udvikle som standarden for alle scanningsundersøgelser i Europa.

Med godt 2,4 mio. kr. i ryggen fra Innovationsfonden og det europæiske ERA PerMed-initiativ under EU’s Horizon 2020-program skal Christoffer Laustsen og kollegaer undersøge, hvor præcist MRI-scanninger kan vise de ændringer i nyrerne hos patienter med nedsat nyrefunktion.

Målet er, at den nyudviklede MRI-nyre-scanning bliver til en standardundersøgelse. Gerne sådan at alle klinikker og hospitaler overalt i Europa kan optage den samme type MRI-scanning og få de samme svar, hvilket i skrivende stund ikke er muligt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Tags:

SDU udnævner ny professor

Christian Gluud, overlæge og dr. med., er fra 1. marts 2021 udnævnt til professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning.

kultur

Det er fucking god formidling

Eske Willerslev og YouTuberen Maria Jarjis taler begge til deres målgrupper. Alligevel rammer Jarjis mere plet med sin formidling, vurderer ekspert.