links

Dronningen bliver protektor for dansk-fransk forskningssamarbejde

Af - 25. juni
Hendes Majestæt Dronningen har sagt ja til at være protektor for et dansk-fransk forskningssamarbejde mellem Musée Marmottan Monet i Paris og Skagens Kunstmuseer.

Projektet skal blandt andet være med til at udbrede kendskabet til den danske maler P.S. Krøyer (1851-1909) internationalt, og forskningssamarbejdet kommer i første omgang til at forløbe over tre år. Resultaterne heraf munder ud i to udstillinger – en i Paris og en i Skagen – samt i forskellige artikler og publikationer, som udgives på dansk, fransk og engelsk.

I Paris præsenterer Musée Marmottan Monet fra den 28. januar til den 25. juli 2021 P.S. Krøyer med særudstillingen ”L’heure bleue”. Udstillingen tager udgangspunkt i P.S. Krøyers friluftsmalerier fra Skagen, hvor den skandinaviske blå time spiller en fremtrædende rolle. Udstillingen er den første store retrospektive præsentation af P.S. Krøyers værker i Frankrig nogensinde.

I 2022 præsenteres kendte franske naturalister og impressionister, der inspirerede P.S. Krøyers arbejde ved en udstilling i Skagen.

Et tværgående internationalt forskningssamarbejde giver et sprogligt forspring samt mulighed for at afdække spor i de respektive landes arkiv- og bibliotekssystemer, som er svære at tilgå udefra. Desuden giver samarbejdet mulighed for at drøfte de forskellige forskeres perspektiver og diskursive metoder, som varierer fra land til land.

Tags:

samfund

Ny strategi for CBS vælges i samarbejde med erhvervslivet

CBS har det seneste år arbejdet på en ny strategi. Som noget helt særligt har universitetet haft sine vigtigste samarbejdspartnere, særligt fra dansk erhvervsliv, inde over de forskellige muligheder undervejs i processen. Nu står valget mellem to scenarier