links

Uddannelsesindsats skal øge it-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder i Danmark

Af - 6. marts

En ny uddannelsesindsats støttet af Industriens Fond vil optimere cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder. De senere år har flere rapporter og analyser nemlig vist, at cybersikkerheden i de danske små og mellemstore virksomheder er lav. Dette vil forårsage en forøget risiko for cyberangreb hos virksomhederne.

Det kan eksempelvis betyde kostbare forstyrrelser i produktionen med driftstab til følge, tyveri af intellektuelle rettigheder eller misbrug af følsomme oplysninger om både kunder, personer og produkter, som i sidste ende kan koste virksomhederne på bundlinje, kundeforhold og renommé.

Uddannelsesindsatsens støttes af Industriens Fond med et tocifret millionbeløb, og udvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitet og de to rådgivningsvirksomheder Langkjaer Cyber Defence og Globeteam.

Her udvikles et evidensbaseret uddannelsesforløb, som uddanner ansatte i små og mellemstore virksomheder, så de er bedre rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

På IT-Universitetet glæder prorektor, Jens Christian Godskesen, sig over bevillingen fra Industriens Fond, og han ser frem til at få sat et uddannelsesforløb i gang, som han mener vil skabe et markant kompetenceløft i små og mellemstore virksomheder.

Uddannelsesforløbet vil bestå af en målrettet kombination af traditionel undervisning og online-learning. IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam vil fra april måned forme uddannelsens endelige indhold og forløb, hvor deltagerne vil få mulighed for at sammensætte forskellige moduler, så de kan målrette uddannelsen efter behov og de konkrete udfordringer, virksomhederne står overfor.

Læs mere her:

https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2019/cssme-kurser

Tags:

samfund

Forskning lider under coronakrisen

Også landets forskere er hårdt ramt af nedlukningen af Danmark. Det gælder blandt andet professor Riikka Rinnan, der har fået aflyst sit unikke og kostbare projekt i Sibirien.

samfund

Dansk virusforsker opfinder ny coronatest

Overlæge på Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, har udviklet en simpel og hurtige metode til at teste for Covid-19. Testen er allerede så efterspurgt uden for Danmark, at resultaterne er blevet delt, uden at være publiceret i et videnskabeligt tidsskrift.


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sciencereport.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252