Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Lundbeckfonden lancerer 2030-strategi med ambitiøse mål

Med deres strategi for 2030, Bringing Discoveries to Lives, tager Lundbeckfonden hul på et nyt kapitel: En fordobling af uddelingerne, der skal sikre Danmark en plads blandt verdens førende hjerneforskningsnationer.

Det tydelige fokus på hjernen og hjerneforskning bunder i at hjernesygdomme påfører samfundet betydelige omkostninger. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at hver femte dansker lider af en hjernesygdom. De direkte og indirekte omkostninger forbundet med sygdommene overstiger 100 milliarder kroner om året. Derudover kommer store menneskelige omkostninger for de mange patienter og deres pårørende.

Lundbeckfondens portefølje af langsigtede ejerskaber skal vokse til fem-otte healthcare-virksomheder med en ambition om, at de med Lundbeckfonden som engageret ejer udvikler sig til internationalt førende inden for deres felter.

Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden udtaler: ”På den måde er vi med til både at skabe nye fondsejede virksomheder i Danmark og bidrage til, at Danmark kan styrke sin førerposition som life-science nation. Samtidig baner vi vej for nye og bedre behandlinger, som endnu ikke findes på markedet.”

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.