Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny CEO hos Alexandra Instituttet

Det bliver den 43-årige datalog Niels Husted Kjær, der skal overtage stillingen som Alexandra Instituttets CEO. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Steen Lynenskjold, der sammen med bestyrelsen har fundet profilen, der skal føre den almennyttige it-virksomheds succes videre.

Niels Husted Kjær har solid ledelseserfaring og har i mange år arbejdet med at udvikle high-tech softwareløsninger og skabe forretning baseret på ny teknologi.

Han er uddannet datalog fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og har sidenhen taget en Executive MBA, Master in Management of Technology på Aalborg Universitet. Senest kommer han fra en stilling som nordisk IT-direktør hos Agfa HealthCare, hvor han gennem 3 år har haft det overordnede ansvar for levering og salg af løsninger og services på det nordiske marked.

Niels Husted Kjær har tidligere været General Manager ved Karos Health A/S og før dette hos Medical Insight A/S, hvor han startede som softwareudvikler. Derefter blev han R&D Manager, og de seneste tre år har han haft rollen som CTO. Niels er ikke helt ny for miljøet i IT-byen Katrinebjerg, da han som datalogistuderende var ansat i det daværende Center for IT-forskning tilbage i 1999, hvor han arbejdede med virtual reality-programmering i Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI).

– Niels Husted Kjær har en stærk faglig profil, der kan videreføre Alexandra Instituttets DNA, der består i at skabe værdi af it-forskningsresultater både for erhvervslivet og i forhold til samfundsmæssige problemstillinger. Med sin mangeårige erfaring fra erhvervslivet vil Niels i høj grad kunne medvirke til at styrke Alexandra Instituttets kommercielle aktiviteter, siger bestyrelsesformand Steen Lynenskjold.

Det er da også Alexandra Instituttets specielle profil, der har vakt datalogens interesse. Alexandra Instituttet bringer den nyeste viden fra it-forskning i spil, så private og offentlige virksomheder kan udvikle innovative, it-baserede produkter og services og opnå nye forretningsmæssige gevinster med digitalisering, der samtidig kommer samfundet til gode.

– Jeg har altid haft stor interesse for nye højteknologiske digitale løsninger og for at omsætte viden og højteknologi til produkter og ydelser, der kan skabe værdi. Det er netop, hvad Alexandra Instituttet arbejder med hver eneste dag. Jeg glæder mig meget til at komme helt tæt på, hvor tingene sker. Samtidig bliver det virkelig spændende at stå i spidsen for så kompetente medarbejdere med højt fagligt niveau.

Niels Husted Kjær skal fra d. 1. oktober stå i spidsen for Alexandra Instituttets over 100 specialister med stærke kompetencer inden for blandt andet computer vision, kunstig intelligens, Internet of Things, big data, interaktionsdesign, smarte produkter, cybersikkerhed og brugerinddragelse.
Han skal i en periode arbejde sammen med Ole Lehrmann Madsen, inden han overtager den endelige rolle som CEO. Ole Lehrmann Madsen fortsætter herefter i en rolle som ambassadør for Alexandra Instituttet.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.