Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Ny dekan på Københavns Universitets natur- og biovidenskabelige fakultet

Katrine Krogh Andersen bliver 1. januar 2020 ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) på Københavns Universitet. Hun kommer fra en stilling som forskningsdekan på DTU.

Et enigt indstillingsudvalg støtter rektors beslutning om, at Katrine Krogh Andersen er den rette til at videreudvikle universitetets natur- og biovidenskabelige uddannelser og forskning.

– Det er med glæde og stolthed, at vi kan ansætte Katrine Krogh Andersen som ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Fakultetet spiller en central rolle i løsningen af store udfordringer i en verden med markante forandringer og øget pres på klima- og naturressourcer. Med sin solide ledelseserfaring fra forskellige videnskabelige miljøer, suppleret med en baggrund som klimaforsker, er Katrine Krogh Andersen den helt rette til at stå i spidsen for fakultetet. Også implementeringen af KU’s Strategi 2023 bliver en vigtig opgave for den nye dekan siger rektor Henrik C. Wegener.

 

Katrine Krogh Andersen. Foto: Joakim Rode

– Jeg ser frem til at stå i spidsen for forskning og uddannelser ved det natur- og biovidenskabelige fakultet på KU. Med udgangspunkt i de stærke faglige miljøer spiller fakultetet en vigtig rolle i en tid, hvor vi skal finde svar og løsninger på globale udfordringer” siger Katrine Krogh Andersen.

Baggrund

Katrine Krogh Andersen kommer fra en stilling som forskningsdekan på DTU. Hun har tidligere været forskningschef på DMI og har som klimaekspert i Klima- og Energiministeriet været del af forberedelserne til COP15-klimatopmødet og repræsenteret Danmark i FN’s klimapanel, IPCC. Katrine Krogh Andersen er ph.d. fra Københavns Universitet og har været ansat som postdoc og lektor på Niels Bohr Institutet. Hendes forskning og undervisning har haft fokus på klimamodellering og forståelse af fortidens klimaforandringer med udgangspunkt i de grønlandske iskerner.

Katrine Krogh Andersen bliver ansat som dekan for en femårsperiode. Med reference til rektor bliver hun ansvarlig for fakultetets udvikling og deltager i den overordnede ledelse og udvikling af Københavns Universitet.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Fakultetet har 4.000 ansatte (2.300 videnskabelige og 1.700 teknisk- administrative) og cirka 9.500 fuldtids-bachelor- og kandidatstuderende fordelt på 11 institutter og et museum. Fakultetet har et årligt budget på godt 3 milliarder kr.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.


Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.