Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Ny direktør for Institut for Menneskerettigheder

15. oktober 2020 tiltræder Louise Holck, cand.jur. og MPA, som direktør for Institut for Menneskerettigheder. Louise Holck overtager posten efter Jonas Christoffersen, som forlod instituttet i marts efter 11 år som direktør.

Louise Holck har været vicedirektør for instituttets nationale arbejde siden 2012, og siden marts 2020 har hun været konstitueret direktør.

”Louise Holck kender organisationen indgående, og har spillet en vigtig rolle i den udvikling, instituttet har gennemgået de seneste år. Samtidig er hun en rigtig dygtig og afholdt leder med en meget relevant bred ledelsesmæssig baggrund. Louise har også vist i sin tid som konstitueret direktør, at hun gerne videreudvikler på indsatser og på de metoder, instituttet anvender, og hun har også fået sat flere nye skibe i søen. Derfor er det også en enig bestyrelse, der har peget på Louise som den helt rigtige person til at stå i spidsen for instituttet og føre institutionen videre ind i fremtiden,” siger Dorthe Elise Svinth, formand for Institut for Menneskerettigheders bestyrelse.

Hun tilføjer:

”Louise har en solid faglighed inden for menneskeretten. Samtidig har hun gennem lederposter i blandt andet Dansk Flygtningehjælp og DIGNITY – Dansk Institut mod Tortur og som vicedirektør på Institut for Menneskerettigheder vist, at hun evner at udvikle organisationer, der har fokus på det enkelte menneskes rettigheder – ikke mindst, når det kommer til de svageste i vores samfund.”

Louise Holck glæder sig til at stille sig i spidsen for Danmarks nationale menneskerettighedsinstitution.

”Menneskerettighederne beskytter os alle. Racisme, sexisme, overvågning, vold, hjemløshed og beskyttelse af udsatte børn og personer med handicap. Det handler alt sammen om menneskerettigheder. De er vores værn mod overgreb og misbrug og en helt afgørende forudsætning for, at vi alle kan leve i et frit, lige og retfærdigt samfund,” siger Louise Holck.

”Jeg har i hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med menneskers rettigheder. Det er ganske enkelt der, juraen for alvor har givet mening for mig.  Jeg ser derfor meget frem til at skulle stå i spidsen for Institut for Menneskerettigheder og sikre, at vi fortsætter med at gøre en forskel for mennesker og deres rettigheder både herhjemme og ude i verden.”

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.