Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Ny leder for datalogi på Københavns Universitet

Jakob Grue Simonsen, professor ved Datalogisk Institut på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, tiltræder pr. 1. april 2021 som institutleder samme sted.

Det oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

En ekstremt inspirerende underviser, der forstod at pirke til de rigtige dele af hans matematiske nysgerrighed, afgjorde Jakob Grue Simonsens valg af uddannelse: Det var datalogien, der skulle have hans fulde opmærksomhed.

I 2001 blev han Cand. Scient. i Datalogi fra Københavns Universitet, og efter et år i det private erhvervsliv som softwareingeniør vendte Jakob Grue Simonsen tilbage til universitetet som ph.d. studerende i Datalogi. Da den var færdiggjort fulgte han den akademiske karrieretrappe på Datalogisk Institut som postdoc i 2005, adjunkt i 2006, lektor i 2010 og professor i 2015. Undervejs krydrede han arbejdet med en MBA fra Edinburgh Business School i 2008. På Datalogisk institut har han desuden været viceinstitutleder for forskning fra 2012-2015 og har siden 2018 og til nu været sektionsleder for Programming Languages and Theory of Computation.

Samfund og virksomheder har i de seneste mange år i stigende grad efterspurgt datalogikompetencer. Som institutleder vil Jakob Grue Simonsen især fokusere på, at instituttet både formår at levere ind i det samfundsbehov, men også sikrer forskerne plads til at forske og skabe de nye datalogiske resultater, der bliver brug for i fremtiden. Desuden ser han gerne, at Datalogisk Institut sammen med kolleger fra nære universiteter samler sine kvalifikationer og etablerer sig tydeligt som et kraftcenter og den foretrukne partner for såvel virksomheder som myndigheder, som i deres virke har brug for datalogisk know-how i verdensklasse.

Jakob Grue Simonsen afløser professor Mads Nielsen, som efter fem produktive år som leder af Datalogisk Institut er vendt tilbage til sit professorat i Computervision på Datalogisk Institut.

– Datalogisk Institut har i de seneste år markeret sig som en meget stærk forskningsinstitution både nationalt og internationalt. Jakob Grue Simonsen står således med et institut i rivende udvikling og skal med sin store viden og erfaring inden for området sikre, at den udvikling fortsætter. Jeg er overbevist om, at han er den rette til opgaven og jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Katrine Krogh Andersen, dekan på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.