Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Ny professor undersøger om blåbær og vaccination gavner hjertet

Er det gavnligt for hjertepatienter at spise en masse blåbær eller få en influenzavaccination? Det søger ny professor på Aarhus Universitet Ole Frøbert svarene på i sin eksperimentelle forskning.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Ole Frøbert forsker i nye behandlingsformer af hjerte- og livsstilssygdomme. Han er blandt andet nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor bjørne kan spise sig fede i blåbær og derefter gå i vinterhi, uden at hjertet lider skade. Derfor har han taget blodprøver af sovende bjørne og fundet bevis for, at blåbær har en positiv virkning på hjertets funktion, fordi de virker kolesterolsænkende. Ole Frøbert undersøger nu i praksis, hvorvidt blåbær i høj koncentration kan hjælpe hjertepatienter i et studie med 900 deltagere.

Den nyudnævnte professor, som også er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital og Örebro Universitetssygehus i Sverige, har i et andet studie undersøgt, om influenzavaccination reducerer risikoen for nye blodpropper og død blandt hjertepatienter. Mere end 2.500 patienter med blodprop i hjertet deltog i studiet, som afslørede, at influenzavaccination indenfor tre dage efter indlæggelse for blodprop reducerer risikoen for død af hjertesygdom det næstfølgende år med 40 procent.

Med professoratet ønsker Ole Frøbert at styrke samarbejdet omkring den eksperimentelle forskning inden for diabetes, hjertesygdom og klinisk farmakologi i Aarhus

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.