Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Ny scanningsmetode reducerer risikoen for genoperation

Lektor Jasper Albertus Nijkamp fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får knap to mio. kr. til at udforske potentialet ved scanningsmetoden spektral microCT.

Det er ofte vanskeligt og tidskrævende for kirurgerne at vurdere, om alt det syge væv er væk, når de har opereret en kræftpatient. Det betyder i værste fald, at patienterne må genopereres. I et nyt forskningsprojekt undersøger Jasper Albertus Nijkamp mulighederne ved d​​en nye scanningsmetode, som kirurgerne kan anvende allerede under selve operationen. Her måler man hele spektret af røntgenstråler i stedet for kun den totale dosis. Metoden gør det muligt lettere at skelne kræftvæv fra det normale væv.

Ti minutter tager det. Så hurtigt kan kirurger fremover vurdere, om hele tumoren og det syge væv omkring den er fjernet under operation af kræftpatienter.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.