Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Primater klonet for første gang nogensinde

Kinesiske forskere er for første gang nogensinde lykkedes med at klone primater – ud fra samme metode som fåret Dolly i sin tid blev klonet. I denne omgang er der tale om Macaqueaber. Dermed ser kloning af mennesker nu ud til at inden for videnskabelig rækkevidde.

Dolly blev klonet i 1996 ,og det har taget over 20 år, før det næste store skridt er blevet taget – det har vist sig langt sværere end forventet at klone primater. Men nu er det lykkedes. Forskerne bag mener, at vi dermed får langt bedre adgang til at undersøge sygdomme som parkinsons, da metoden kan kombineres med genredigeringsteknikker som CRISPR-cas9, skriver Nature.

 

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.