Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Prodekan for forskning får hæderspris for hjerteforskning

Dansk Cardiologisk Selskabs Hæderspris 2020 går til Hans Erik Bøtker, prodekan for forskning på Aarhus Universitet, Health. Han får prisen dels for sin omfattende forskningsaktivitet, der har medvirket til bedre behandling af patienter med hjerte-kar-sygdom, og dels for sin faglige indsats i selskabet.

Hans Erik Bøtker får Dansk Cardiologisk Selskabs Hæderspris 2020. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Hjertelæge Hans Erik Bøtker har gjort en særlig indsats for dansk kardiologi og for danske patienter med hjerte- og kredsløbssygdomme, og han har samtidig bidraget til at styrke den faglige udvikling i Dansk Cardiologisk Selskab. Sådan lød det bl.a. i talen til Hans Erik Bøtker, da han modtog prisen på selskabets virtuelle efterårsmøde den 22. oktober i år.

Hans Erik Bøtker tiltrådte som prodekan i august 2020 og kommer fra en stilling som klinisk lærestolsprofessor i hjertesygdomme på Institut for Klinisk Medicin, også på Health. Han har hovedsageligt forsket i iskæmisk hjertesygdom – et forskningsfelt, som han har hentet mere end 98 millioner kroner hjem til i ekstern finansiering. Hans Erik Bøtker har desuden publiceret mere end 500 videnskabelige artikler i anerkendte internationale medicinske tidsskrifter og været vejleder for 42 ph.d.-studerende og 26 forskningsårsstuderende samt rådgiver for fire doktorer.

I Dansk Cardiologisk Selskab har Hans Erik Bøtker været bestyrelsesmedlem ad to omgange og tjent som henholdsvis sekretær og formand, ligesom han har deltaget i flere arbejdsgrupper og medvirket ved udarbejdelse af nationale behandlingsvejledninger og specialebeskrivelse i Sundhedsstyrelsen.

Med prisen følger en personlig pengegave på 25.000 kroner.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.