Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Professor bliver innovationschef på Rigshospitalet

Det er en ambitiøs opgave, som Rigshospitalets nye innovationschef Henning Langberg nu skal i gang med. Henning Langberg skal fra 1. april 2020 stå i spidsen for at opbygge og lede Rigshospitalets samlede innovationsindsats.
På hele Danmarks højt specialiserede hospital er innovation en helt nødvendig indsats i hospitalets arbejde med at geare sig til at håndtere fremtidens udfordringer i demografi og for at kunne leve op til de berettigede forventninger, der er til et hospital med Rigshospitalets særlige rolle i det danske sundhedsvæsen.
Henning Langberg skal være med til at fremme innovation på Rigshospitalet og udvikle strukturel og organisatorisk nytænkning. Ligeledes skal han fremme samarbejde med offentlige og private aktører med henblik på produktudvikling og afprøvning. At styrke muligheder for kommercialisering af forskningsresultater er også en vigtig dimension i indsatsen.
På vej mod innovationseliten
Henning Langberg er professor, dr.med., ph.d. og MBA. Han kommer fra en stilling som direktør for Copenhagen Healthtech Cluster under den erhvervsdrivende fond Copenhagen Capacity. Gennem karrieren har han grundlagt flere forskningsenheder og er lykkedes med at konvertere ideer og forskningsresultater til innovative løsninger og produkter, hvoraf mange er implementeret i sundhedsvæsenet eller spundet ud som patenter eller forretningsideer. Senest har Henning Langberg stået for partnerskabet ”Data Redder Liv”, som arbejder for en bedre anvendelse af danske sundhedsdata.
– Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at arbejde med innovation på Rigshospitalet. Som person er jeg passioneret omkring forskning og innovation – og jeg ser frem til at samarbejde med hospitalets klinikere og forskere. Mit håb er at bidrage til, at Rigshospitalet for alvor kommer i innovationseliten, nationalt og internationalt, siger Henning Langberg.
Hospitalsdirektør Per Christiansen fremhæver Henning Langbergs store erfaring på området.
– Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet tiltrække en innovationschef, der har meget stor erfaring med at arbejde i et stærkt, innovativt miljø, og som hurtigt kan skabe de relationer, internt og eksternt, der er nødvendige for et videre løft af innovationen på Rigshospitalet, siger Per Christiansen.
Henning Langberg bliver ansat som stabschef og refererer direkte til hospitalsdirektøren.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.