Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Professor fra Yale School of Medicine udnævnt til professor på SDU

Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Matthew M. Burg er en af de førende forskere inden for hjerte-kar- og adfærdsmedicin og en anerkendt ekspert i studiet af adfærdsmæssige og psykosociale forhold, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme samt en dårligere prognose. Han skal bidrage til etableringen af et stærkt forskningsmiljø på Institut for Psykologi og deltage i det EU-finansierede projekt, ESCAPE, der skal lette behandlingen af ældre patienter med flere kroniske sygdomme.

Dr. Burg er professor i intern medicin og anæstesiologi ved Yale School of Medicine, i USA. Han er desuden klinisk psykolog og har med denne dobbelte ekspertise i mange år forsket ved adfærdsmedicin-programmet ved Connecticut Healthcare, et behandlingstilbud til militære veteraner.

Netop forbindelsen mellem stress og hjertesygdomme, herunder faktorer som depression og vrede har været hans forskningsområde i en lang årrække; et forskningsområde, der netop danner grundlag for Matthew M. Burgs ansættelse på SDU.

Han har udviklet skelsættende forskningsmetoder til at undersøge disse sammenhænge, og gennemført randomiserede kliniske forsøg med henblik på at forbedre patientens behandlingsresultater. Til dette arbejde har han ofte brugt mobil og trådløs teknologi som grundlag for at kunne vurdere psykosociale og fysiologiske parametre, og til at levere interventioner til at studere deltagere.

Dr. Burg har modtaget flere hædersbevisninger og anerkendelser, f.eks. fra Society of Behavioral Medicine, Academy of Behavioral Medicine Research og Academy of Cognitive Therapy, og han har modtaget flere prestigefyldte bevillinger fra NIH/NHLBI og Veteran’s Administration Clinical Science Program. Han er forfatter til mere end 130 peer-reviewed tidsskriftspublikationer og 19 bogkapitler.

– Vi er meget stolte over, at vi har haft succes med at tiltrække en person med så høj international status. Sammen med Dr. Burg og andre interessenter vil vi søge at udvikle området for hjertepsykologi og hjerte-kar-adfærdsmedicin yderligere. Vi er stadig langt fra at behandle hjerte og sind i fællesskab, ikke kun i Danmark, men også internationalt på trods af, at iskæmisk hjertesygdom og depression er blandt de 10 største bidragydere til sygdomsbyrden på verdensplan, siger institutleder, professor Susanne S. Pedersen, Institut for Psykologi, som også er tilknyttet Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital.

Endvidere vil dette samarbejde give mulighed for udveksling af ansatte mellem Yale samt Institut for Psykologi, fælles fondsansøgninger samt forskningsprojekter.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.