Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Rektor hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2020

Rektor Brian Bech Nielsen modtog fredag aften hæder i form af Erhverv Aarhus Prisen, der gives for en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det skete ved Erhverv Aarhus’ årlige nytårskur.

Erhverv Aarhus’ bestyrelsesformand Terje Vammen gav prisen til Brian Bech Nielsen følgende ord med på vejen:

”Brian Bech Nielsen har, siden han blev udnævnt som rektor for Aarhus Universitet i 2013, haft fokus på at videreudvikle et i forvejen stærkt universitet. Det skinner igennem, når Aarhus Universitet fortjent ligger i toppen af internationale ranglister i hård konkurrence med universiteter fra hele verden, og når man kontinuerligt formår at udklække morgendagens talentfulde arbejdskraft, så erhvervslivet kan konkurrere og skabe værdi for byen og dets borgere,” lød det fra Terje Vammen i begrundelsen for valget af Brian Bech Nielsen som modtager af prisen.

I begrundelsen lyder det også, at Brian Bech Nielsen og Aarhus Universitet har intensiveret samarbejdet med erhvervslivet og samtidig er en vigtig driver for byens internationalisering ved at bidrage til, at Aarhus og Østjylland i stigende grad betragtes som en attraktiv international karrieredestination.

Borgmester Jacob Bundsgaard giver også prisvinderen og Aarhus Universitet anerkendende ord med på vejen. Borgmesteren understreger også, at Aarhus Universitet er afgørende for Aarhus’ betydning og ry som international vidensby:

”Det er velfortjent. Brian Bech Nielsen har i sine år som rektor formået ikke alene at sætte sit præg på udvikling af Aarhus Universitet, men han har også haft et skarpt blik på, hvordan universitetet har kunnet bidrage til udviklingen af Aarhus som by”.

Rektor Brian Bech Nielsen er meget beæret over at modtage prisen:

”De senere år har vi på Aarhus Universitet prioriteret at styrke vores samarbejde og dialog med byen og regionen, og jeg ser prisen som en anerkendelse af denne indsats. Vi stræber efter, at universitetets forskning, viden og ikke mindst vores dimittender bringes i spil til gavn for det lokale erhvervsliv og samfundet som helhed. Og det er vigtigt for mig at fremhæve, at det er vores fokus på forskning og uddannelse af højeste kvalitet, som er forudsætningen for, at vi kan være en stærk samarbejdspartner for byen og erhvervslivet,” siger Brian Bech Nielsen.

Brian Bech Nielsen glæder sig især over, at der er blevet lagt mærke til universitetets arbejde med at styrke de faglige aktiviteter indenfor business-, ingeniør og digitaliseringsområderne, og at man samtidig har arbejdet med at styrke de studerendes kontakt til erhvervslivet ved bl.a. at indføre case competitions og flere projektorienterede forløb i uddannelserne. Samtidig fremhæver han universitetets bestræbelser på at styrke byens internationale forbindelser og bidrage til udviklingen af byens iværksættermiljø.

Det er netop nogle af de områder, som universitetet prioriterer i sin nye strategi for de kommende år. Som led i den strategi åbner The Kitchen i februar, som et flagskib for universitetets erhvervs- og iværksættersatsning. De seneste to år er der etableret cirka 130 nye studenterdrevne startups.

Fakta om Erhverv Aarhus Prisen

Prisen uddeles af erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus til en person eller en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus. Det er 17. gang, prisen uddeles. Nogle af kriterierne for uddelingen lyder, at prismodtageren:

  • Har et stærkt engagement i byen
  • Tager medansvar for byens udvikling
  • Er en markant virksomhed/institution, der profilerer Aarhus
  • Skaber markante forskningsresultater og bidrager positivt til udviklingen af uddannelseslivet i Aarhus
  • Har sit udgangspunkt i Aarhus og Østjylland / Vestdanmark
  • Skaber arbejdspladser
  • Har et internationalt perspektiv

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.