Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

RUC-forsker nyt medlem af energispareråd

Lektor Helene Dyrhauge indtræder som medlem i det tidligere Energispareråd – i dag hedder det Rådet for Energieffektiv Omstilling. Rådet rådgiver minister og ministerium i forbindelse med tilrettelæggelse og gennemførelse af en samlet energispareindsats.

Lektor Helene Dyrhauge fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet indtræder som nyt medlem fra 1. januar 2021 og frem til 31. december 2023.

“Energieffektivitet er vigtig for den grønne omstilling. Hvor vedvarende energi handler om, hvilken energi vi bruger, så fokuserer energieffektivitet på, hvordan vi bruger energien. Dette kan være meget teknisk, men den grønne omstilling handler også om samfundet. Energieffektivitetens rolle i den grønne omstilling kan derfor analyseres på mange måder og passer godt med RUC’s tværdisciplinære og problemorienterede tilgange,” siger Helene Dyrhauge.

Rådet består af en formand og 15-20 medlemmer fra interesseorganisationer og øvrige aktører med betydning for energispareområdet. Danske Universiteter har mulighed for at indstille sagkyndige til rådet.

Energistyrelsen varetager sekretariatsbetjeningen af rådet.

Nyt fra RUC.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.