Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

RUC henter ny dekan fra Københavns Universitet

Fra 1. februar 2021 bliver det nuværende professor og prodekan ved Københavns Universitet Andreas de Neergaard, der skal styre slagets gang på RUC’s største institut.

Den nye dekan er optaget af tværfaglighed og brænder for forskning, der gør en forskel, fx inden for områder som ulighed og bæredygtighed.

– Jeg glæder mig utroligt meget til at starte på RUC. Jeg er dybt engageret i problembaseret, feltbaseret og tværfaglig uddannelse, som jeg har arbejdet meget med, så RUC og jeg er på mange måder et oplagt match,” siger Andreas de Neergaard og uddyber:

– Institut for Mennesker og Teknologi fokuserer bl.a. på tre områder, som står mit hjerte meget nært: Læring, social lighed og bæredygtig omstilling. Derudover har instituttet kernekompetencer inden for bl.a. datalogi, byplanlægning, sundhed og arbejdsliv, så der er helt unikke muligheder for at levere forskning og uddannelser til tidens udfordringer.

Visionær leder og dygtig kommunikatør 

Som dekan kommer Andreas de Neergaard til at varetage instituttets daglige ledelse og være ansvarlig for kvalitet og sammenhæng i instituttets forskning og undervisning. Han vil referere direkte til rektor Hanne Leth Andersen, som ser frem til samarbejdet med den nye dekan:

– Institut for Mennesker og Teknologi skal besvare nogle af de vigtigste samfundsspørgsmål, vi står over for i årene fremover, og har allerede opnået flotte resultater. Andreas de Neergaard er den helt rigtige til at fortsætte den udvikling.

– Han er en dygtig forsker og erfaren leder med stor indsigt i forskningens værdi og impact og i uddannelse og læring. Derudover er han visionær og handlekraftig, og så er han en dygtig kommunikator, der kan sætte instituttets forskning på dagsordenen, siger Hanne Leth Andersen.

Andreas de Neergaard kommer fra en stilling som professor og prodekan for uddannelse ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har en ph.d.-grad i agroøkologi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.

Sammen med de tre øvrige dekaner og rektoratet kommer han til at udgøre den øverste ledelse af RUC.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.