ny-vicedirektoer-styrelsen-forskning-uddannelse

Ny vicedirektør til Styrelsen for Forskning og Uddannelse

Af - 26. september
Den 1. november tiltræder Stine Jørgensen som vicedirektør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Hun kommer fra en stilling som prodekan på Københavns Universitet.

Stine Jørgensen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har en ph.d. i socialret.

Direktør Hans Müller ser frem til samarbejdet med Stine:

– Stine har en meget solid ledererfaring som topleder fra Københavns Universitet og erfaringer som aktiv forsker i et internationalt miljø. Hendes kendskab til de videregående uddannelser inkluderer også bestyrelsesarbejde i en professionshøjskole mv. Hun kan med de erfaringer og med sin markante analytiske skarphed være med til at styrke styrelsens strategiske indsats på både det internationale og nationale felt, og sammen med vicedirektør Niels Christian Beier glæder jeg mig meget til samarbejdet.

Stine får det overordnede ansvar for de aktiviteter i styrelsen, der vedrører det internationale samarbejde på forsknings- og uddannelsesområdet.

Hun glæder sig til at indtræde i styrelsens direktion:

– Dansk uddannelse og forskning skal være i verdensklasse, og derfor er det vigtigt, at vi har et godt samarbejde på det internationale område. Vi skal tænke strategisk og få mest muligt ud af de mange muligheder, der er på det internationale område. Det kan være forskningssamarbejde på tværs af landegrænser, hjemtag af forskningsmidler eller danske studerende, der drømmer om at læse et semester i udlandet. Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen for Danmarks internationale arbejde på uddannelses- og forskningsområdet.

Stillingen som vicedirektør er nyoprettet. Fra 1. november består Styrelsen for Forskning og Uddannelses direktion af en direktør og to vicedirektører.

Stine Jørgensens tidligere ansættelser

2015- Prodekan for uddannelse, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
2010- Lektor i Socialret, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
2007-2010 Adjunkt, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
2008-2009 Advokatfuldmægtig, Advokatfirmaet Elmer og Partnere
2006-2007 Forskningsassistent under EU projektet European Project on Delimiting the Research, Concept and Research Activities EU-RECA, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
2002-2006 Ph.D stipendiat, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Tags:

LEO Fondet vil uddele trecifret millionbeløb de kommende år

LEO Fondet, der er aktiv ejer af virksomheden Leo Pharma, er én af Danmarks største erhvervsdrivende fonde. Til trods for, at fondet har uddelt penge til forskning siden 2011, er det først for nylig, at det for alvor er kommet på landkortet. Med en ny uddelingsstrategi på plads er Leo Fondet nu klar til at

!-- post details -->

samfund

Dansk professor henter millioner fra amerikansk side

Professor på Aarhus Universitetet har fået hul igennem til amerikanske private fonde og filantroper, der både har en større risikovillighed end i Danmark og i langt højere grad fokuserer på forskningens impact i samfundet