Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Samtaleterapi skal øge hjerte-patienters fysiske og psykiske trivsel

Over 150.000 danskere lever med en hjertesygdom. Med diagnosen følger ofte en svær tid, hvor mange patienter kæmper med angst, depression eller stress, som kan lede til nedsat livskvalitet og have negativ indflydelse på behandlingen af hjertesygdommen.

Bo Christensen undersøger, om problemløsende samtaler kan hjælpe patienterne til at tackle personlige kriser bedre. Hans hypotese er, at de problemløsende samtaler med egen læge vil have positiv effekt på patientens helbred – såvel fysisk som psykisk.

Projektet gennemføres i almen praksis, og ideen med problemløsende samtaler er, at patienterne hjælpes til at mestre deres hjertesygdom. Samtidig giver forskningsprojektet ny viden om sammenhængen mellem angst, depression og hjerte-kar-sygdom og om mulighederne for at øge livskvaliteten hos patienter med hjertesygdom.

Bo Christensen håber, at tilgangen efterfølgende kan udbredes til patientgrupper med andre kroniske sygdomme.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.