Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Socialt udsatte har brug for én indgang til sundhedsvæsenet

Ifølge lektor Viola Burau og postdoc Michael Fehsenfeld fra Aarhus Universitet er det helt centralt, at socialt udsatte får lettere adgang til sundhedsvæsenet. I et nyt forskningsprojekt, som Novo Nordisk Fonden og Helsefonden støtter med i alt 1,3 millioner kroner, undersøger de to forskere, om deres hypotese holder stik.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Det påvirker socialt udsatte særligt hårdt, når man som patient skal henvende sig flere steder for at få adgang til forskellige sundhedsydelser. De socialt udsatte er en broget gruppe, som mangler personlige, materielle og sociale ressourcer. De har hyppig kontakt med sundhedsvæsenet, men alligevel ringe muligheder for at få adgang til og gavn af de sundhedsydelser, de har brug for.

Over de næste 18 måneder undersøger Viola Burau og Michael Fehsenfeld derfor, hvad det vil betyde for socialt udsatte, særligt psykisk syge, at de har én indgang til sundhedsvæsenet i form af et fleksibelt kerneteam (FACT) med fagprofessionelle fra både regionen og kommunen.

I forskningsprojektet undersøger forskerne de erfaringer, som borgere med svær psykisk sygdom har med sundhedsvæsenet. Erfaringerne er udgangspunkt for at identificere de organisatoriske praksisser, som understøtter en sammenhængende sundhedsadgang. Endelig vurderer forskerne, hvordan et skifte til fleksible kerneteams påvirker henholdsvis borgernes sundhed og livskvalitet og samfundets sundhedsomkostninger.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.