Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Tekniske akademier går sammen i kampen mod covid-19

Torsdag den 23. april deltager ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber i et større videomøde med tekniske akademier fra hele verden, hvor der skal koordineres indsatser mod COVID-19.

Formålet med mødet er at dele viden om udfordringer og initiativer, opbygge netværk af interesserede parter og udforske, hvad det internationale ingeniørfællesskab samt Euro-CASE og CAETS (akademiernes hhv. europæiske og globale hovedorganisationer) kan bidrage med ift. COVID-19-krisen og de mange følgevirkninger.

Bag initiativet står det britiske Royal Academy of Engineering, som understreger, at de tekniske akademier kan komme til at spille en kritisk rolle for at skynde processen op med at finde løsninger på coronakrisen.

“Situationens alvor betyder, at vi bliver nødt til at handle hurtigt på såvel national som international niveau,” erklærer Shane McHugh, Head of International Partnership Royal Academy of Engineering.

Hurtig diagnostisering

Emnet for mødet torsdag er ”Rapid Diagnostic Testing”, og de danske deltagere er Kristian Møller, Head of Department, Centre for Diagnostics, DTU og Uwe Hermann, innovations- og teknologimanager og medlem af gruppe for sundhedsteknologi under Akademiets for de Tekniske Videnskaber.

”På torsdag skal vi tale om hurtig diagnosticering og test, som jo netop er blevet endnu mere aktuelt også i Danmark ift. regeringens og sundhedsmyndighedernes nye strategi”, siger Uwe Hermann.

Netværket vil i løbet af de næste par uger holde opfølgende møder om andre globale tekniske udfordringer grundet Covid-19, herunder brugen af data til sporing, forebyggelse, styring og behandling.

”COVID-19 viser med al tydelighed, at der er brug for internationalt samarbejde om både vaccine, test, forebyggelse og alle andre tekniske initiativer, der kan afhjælpe problemerne med både denne og fremtidige pandemier. Akademierne for de tekniske videnskaber i både Europa og resten af verden er et oplagt sted at koordinere videndeling og netværk på tværs af fag og sektorer, for det bliver der brug for,” siger Uwe Hermann.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.