Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Thomas Kofod modtager Hartmann Prisen

Thomas Kofod, der er Klinikchef i Tand-mund-kæbekirurgisk Klinik, modtager den fornemme Hartmann-pris for sin værdifulde og utrættelige indsats inden for ansigts- og kæbekirurgien 

Komplicerede behandlingstyper inden for ansigts – og kæbekirurgi er Thomas Kofods speciale, og i sit arbejde har han bidraget til vigtig udvikling af de kirurgiske behandlinger ved hjælp af computerteknologi.

Thomas Kofod behandler mennesker med behov for større operationer i ansigtsskelettet og kraniet, fx børn og unge med ansigts- og kraniedeformiteter. Ved hjælp af særlige computerprogrammer planlægges de kirurgiske indgreb virtuelt baseret på patienternes CT-scanning.  Derved kan nødvendige flytninger af f.eks. knogleplader omkring hjernen designes præcist, guides og på den måde sikre helt præcise behandlingsresultater. Operationen er således nøje planlagt og kan udføres på computeren inden den udføres ved den rigtige operation. En yderst kompliceret kirurgisk behandling, som har en afgørende betydning for patienternes livskvalitet.

Thomas Kofods evne og interesse for at forene computerteknologien og det kirurgiske indgreb har bl.a. betydet, at klinikken kan tilbyde et behandlingsniveau på højde med de helt store internationale afdelinger som fx Yale Universitets.

Hartmann-prisen uddeles til en person, der gennem en særlig værdifuld indsats har bidraget til en fortsat positiv udvikling af det danske samfund. Prisen er på 300.000 kr.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.