Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

To ud af tre kilder i medierne er stadig mænd

Kvinder er stadig markant mindre synlige i nyhedsbilledet end mænd. Der er godt nok kommet flere kvinder på økonomistoffet, men til gengæld er der færre kvinder blandt ekspertkilderne. Samlet set er andelen af kvinder i nyhedsmedierne kun steget med fire procentpoint fra 31 procent til 35 procent i de seneste 10 år.

Det fremgår af den danske del af den store globale undersøgelse “Ligestilling i nyhedsmedierne – Who make the News?”, som er udarbejdet på Roskilde Universitet i regi af Global Media Monitoring Project.

Det oplyser Roskilde Universitet i pressemeddelelse.

Rapporten er resultatet af en global undersøgelsesdag, hvor kønsfordelingen blandt kilder og journalister er blevet talt op i nyhedsmedierne over hele verden. Hovedkonklusionen er, at det går meget langsomt fremad med den ligelige repræsentation af mænd og kvinder i de danske nyhedsmedier.

– På trods af stor bevågenhed er der lang vej endnu, før der reelt er ligestilling blandt kilderne i det danske mediebillede. Der er en ubevidst bias på redaktionerne, og det er redaktionernes opgave at arbejde internt for at forandre tingene. Det sker ikke af sig selv,” siger forskeren bag undersøgelsen, lektor Hanne Jørndrup fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet.

På globalt plan og i Norden går udviklingen lige så trægt, påpeger hun.

Jo mere ekspert – jo mindre ligestilling
Rapporten ser også på, hvilken rolle kvinder og mænd indtager, når de optræder som kilder i nyhederne:

– Det er kun som almindelige danskere, der enten deltager som case eller i vox pops, at kvinder er ligeligt til stede. Kilder, der spiller en central dagsordensættende rolle som enten parts- eller ekspertkilder, er stadig domineret af mænd. Andelen af kvindelige ekspertkilder er endda lavere i denne undersøgelse end tidligere, siger Hanne Jørndrup.

Læs rapporten her.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.