Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Tre nye ph.d.-studerende på DIIS får bevillinger fra DFF

Hvert år uddeler Danmarks Frie Forskningsfond en række ph.d.-stipendier til forskning uden for universiteterne. Ved dette års uddeling fik otte nye ph.d-studerende samlet over 20 millioner kroner fra fonden. Tre bevillinger er i år gået til ph.d-stipendier på DIIS, og vi glæder os nu til at sige velkommen til tre nye forskere:

Sofie Henriksen

Danske og globale virksomheder engagerer sig i stigende grad i humanitære problemer verden over. Senest har migrationskrisen fået en lang række virksomheder til, i samarbejde med regeringer og NGO’er, at yde humanitær hjælp til flygtninge.
Sofie Henriksen skal forske i, hvordan humanitært arbejde i migrationskrisen praktiseres, når det sker i samarbejde med virksomheder. Det antropologiske projekt bidrager til ny viden om hvilken politisk magt virksomheder får, når de bliver humanitære aktører, og humanitært arbejde bliver en profitabel forretningsmulighed. Projektet er et samarbejde mellem DIIS under vejledning af seniorforsker Sine Plambech og CBS under vejledning af professor Lisa Ann Richey.

Alberte Bové Rud

Alberte Bové Rud bliver tilknyttet enheden International Sikkerhed. Hun skal med udgangspunkt i italienske erfaringer fra 5-stjernebevægelsen og Lega, undersøge, hvorvidt politiske partier, der kritiserer liberale idéer, fastholder deres ideologiske udgangspunkt, når de bliver regeringsbærende.

Ilse Maria Renkens 

Vedvarende energi efterspørges i stigende grad i Kenya, som ønsker at udnytte landets store potentiale for vindkraft og geotermisk energi. Til trods for den vedvarende energis mange fordele har den dog også potentielt negative sociale og miljømæssige konsekvenser.
Ilse Maria Renkens skal i sit projekt studere betydningen af globale normer i konflikter mellem lokale befolkninger og investorer, der ofte støttes af statslige myndigheder, i to vedvarende energiprojekter i Kenya: Lake Turkana Wind Power Project og Olkaria Geothermal Plant. Studiet undersøger, hvordan de forskellige befolkningsgrupper og interessenter forstår, bruger og udfordrer globale normer for oprindelige folks rettigheder.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.