Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre medier

Tre talenter fra Aarhus Universitet får prestigefyldt forskningslegat

Tre ph.d.-studerende fra Health ved Aarhus Universitet deles om det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat. Legatet er på 125.000 kr. og gives til fremragende ph.d.-forskere.

Med hver deres forskningsprojekt inden for så forskellige felter som depression, brystkræft og inflammation var tre af Healths dygtigste forskertalenter udvalgt til at dyste i en forsker-fight på fakultetets årlige PhD Day, som blev afholdt fredag den 25. januar. 

Kandidaterne havde hver ti minutter til at præsentere deres forskningsprojekter foran de omkring 400 fremmødte kolleger fra hele fakultetet, og på den baggrund afgjorde en dommerkomité, hvem der skulle have den største andel af legatsummen på 125.000 kr.  

Legatets hovedsum på 75.000 kr. gik til Mette Lise Lousdal, ph.d.-studerende ved Institut for Folkesundhed. Hun modtager legatet for sin forskning i virkningen af brystkræftscreeninger – de såkaldte mammografiscanninger. 

25.000 kr. går til Ole Köhler-Forsberg, ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin, som undersøger, om immunsystemet spiller en rolle i udvikling og behandling af depression.

Anne Louise Hansen, som er ph.d.-studerende ved Institut for Biomedicin, modtager ligeledes 25.000 kr. for sin forskning i, hvordan en særlig gruppe af fedstoffer kan dæmpe alvorlige inflammationstilstande i kroppen.

Legatet skal gå til forskningsformål og er tænkt som projektstøtte til nye undersøgelser, der bygger oven på forskningsresultater opnået under ph.d.-studiet.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.