Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Anja C. Andersen: – Voyagermissionerne styrede mig i retning af stjernerne

DERFOR BLEV JEG FORSKER: For professor og astrofysiker Anja C. Andersen var det et foredrag om Voyager-missionerne i 7. klasse, der skabte interessen for stjernerne.

Det var et foredrag i 7. klasse der skabte astrofysiker Anja C. Andersens interesse for stjerner. Foto: Københavns Universitet.

I en ny kulturserie vi kalder ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede i sidste uge med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der forklarede, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet.

Vi skal også høre fra kemiforsker og nobelpristager Morten Meldal og leder af Novo Nordisk Fondens kvanteprogram Peter Krogstrup, men i dag gælder det professor og astrofysiker Anja C. Andersen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: