Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Flemming Splidsboel: – Universitetet i Tel Aviv og en engageret underviser gjorde forskellen

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Det lå ikke i kortene at Flemming Splidsboel, som den første akademiker i familien, skulle blive forsker, men et ophold ved Tel Aviv Universitet og en ihærdig underviser trak ham i den retning.

For Flemming Splidsboel gjorde et ophold ved Tel Aviv Universitet en kæmpe forskel for hans karrierer som forsker. Foto: Ræson

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der fortalte, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet.

Vi skal også skal høre fra blandt andre kemiforsker og nobelpristager Morten Meldal men i dag gælder det Flemming Splidsboel.

Han er til daglig seniorforsker ved DIIS (Dansk Institut for Internationale studier), og forsker i forholdene i det postsovjetiske rum, herunder især Rusland og Ukraine. 

Derudover er han også en flittigt brugt ekspert, kommentator og debattør i de danske medier.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: