Uddannelses- og Forskningsministeret uddeler hvert år Forskningskommunkationsprisen til en forsker eller en forskningsgruppe, som på særlig vis har kommunikeret deres resultater til offentligheden.
Nu er det blevet tid for at indstille kandidater til dette års bedste formidler i dansk forskning.
Forskningskommunikationsprisen har siden 2004 haft til formål at hylde de forskere og forskningsgrupper, der gør en særlig indsats for at kommunikere deres forskning på en måde, der rammer den brede befolkning. Kandidaterne til prisen vurderes på deres evne til at engagere modtagere uden for videnskabelige kredse uden at gå på kompromis med fagligheden af hverken deres forskning eller formidling. Derudover vurderes kandidaterne på deres evne til at øge modtagernes forståelse for forskningens samfundsmæssige betydning og yderligere bidrage til en positiv relation mellem videnskaben og samfundet ved at skabe en dialog med publikum.
Både offentlige og private forskere kan indstilles til prisen, og du kan læse mere om indstillingen af kandidater her.
Evnen til at tale om tarmen
Sidste års vinder var Oluf Borbye Pedersen fra Københavns Universitet. Han har forsket i menneskets tarmbakterier som bidrog til en ny forståelse af mennesket som en superorganisme, hvis sundhed i høj grad bliver påvirket af vores tarmbakterier. Den viden har han formidlet i både landsdækkende medier, radio, tv, foredrag og bøger, og derfor vandt han prisen i 2018.
– Jeg er meget taknemlig og glad for anerkendelsen. Egentlig synes jeg, at formidling af videnskabelig indsigt til ‘ familien Danmark’ bør være en naturlig del af enhver forskers arbejde. Men det er ikke altid ligetil at bevæge sig ud af sin professionelle ‘ comfort zone’ og bruge et ikke-videnskabeligt og måske forenklet sprog for at lukke tilhøreren/ læseren ind i et fortryllende, men særdeles komplekst videnskabeligt univers. Det kræver lyst og vilje til at omstille sig og blive inkluderende, siger Oluf Brobye Pedersen.
Du kan fra nu og indtil den 26. oktober kl. 12.00 indstille en kandidat til prisen.
Med prisen følger en privat pengepræmie på 200.000 kr, og den bliver overrakt i forbindelse med Forskningens Døgn 2019.
Du kan se mere om Oluf Borbye Pedersens forskning, og hvorfor han vandt i videoen her:
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
