Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Hanne Leth Andersen: – Min interesse for sprog lagde grunden til min akademiske karriere

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Rektoren på RUC lærte om livet fra Marcel Prousts overklassebeskrivelser og Émile Zolas minearbejdermiljøer, men forskerkarrieren tog for alvor fart da hun dykkede ned i sprogets mindste dele og undervisningens pædagogiske tilgange.

Hanne Leth Andersens forskerkarriere startede med en glæde for det franske sprog.

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal tale med rektor på Roskilde Universitet (RUC) - Hanne Leth Andersen.

Hun også professor i universitetspædagogik, og hendes primære forskningsområder er fremmedsprogsprogdidaktik og universitetspædagogik.

Inden hun i 2014 overtog posten som rektor på RUC, var hun blandt andet direktør for CBS Learning Lab samt centerleder ved Center for Undervisningsudvikling på Aarhus Universitet og prodekan for uddannelse ved det humanistiske fakultet samme sted.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: