Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Mikro Science Festival startede i går i 620 dagtilbud landet over. Foto: Lenette Schunck.

Over 20.000 små børn over hele Danmark sætter nu deres fødder i forskernes fodspor. For første gang deltager de i den spritnye Mikro Science Festival, som har premiere i landets dagtilbud i denne uge.

Mikro Science Festivalen er for børn i alderen 0-6 år og er en nyfødt lillesøster til den mere etablerede, store Naturvidenskabsfestival for grundskole og gymnasier, som afvikles i år for 24. gang.

De alleryngste får dermed mulighed for at lege små forskere, når de med små lege, undersøgelser og forsøg udforsker temaerne ”Luft” og ”Liv og død i naturen”.

Mikro Science Festival bygger på børnenes naturlige nysgerrighed og lyst til at undersøge, hvordan tingene hænger sammen i naturen.

I alt 620 vuggestuer, børnehaver og dagplejere har allerede tilmeldt sig science festivalen, og det kommer som en glædelig overraskelse for projektleder og initiativtager Kari Hald fra Naturvejledning Danmarks Krible Krable projekt:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: