Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Klimasvar fra istiden og krav til FN’s klimatopmøder: Science-dekanens tid som forsker

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Iskerneboringer i den grønlandske indlandsis sugede Katrine Krogh Andersen ind i en karriere som forsker, som sidenhen blev til en række både politiske- og lederaspekterede stillinger.

Science-dekanen Katrine Krogh Andersen fortæller om sit virke som forsker. Foto: Bettina Illemann Larsen

Karrieren begyndte på indlandsisen, inden Katrine Krogh Andersen overhovedet var færdiguddannet. 

I dag ligger Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Science, i hænderne på Katrine Krogh Andersen. Med 4.000 ansatte og 9.500 studerende under sig jonglerer hun fakultetets samlede udvikling og økonomi. 

Temaserie: Derfor blev jeg forsker

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de eksempelvis har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Scienceblodet har længe løbet i hendes årer, da hun som fysikstuderende fik både titlen som cand.scient og ph.d. i hus. 

Siden har hun været intet mindre end forskningsdekan på DTU, forskningschef ved DMI og medlem af den danske delegation til FN’s klimapanel (IPCC), hvor hun var med til at føre internationale klimaforhandlinger i forbindelse med FN’s klimakonference COP15 i 2009. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: