Prisen, UMAC Award 2019, er en af museumsverdenens mest prestigefulde af slagsen, og Medicinsk Museion vinder den for Mind the Gut’s evne til at blande kunst, kulturtraditioner og videnskab.
Mind the Gut beskriver og udforsker, hvordan forbindelser mellem vores hjerne, mave og bakterier arbejder sammen i et stort netværk. Et forskningsområde, der hele tiden kickstarter livsstilstendenser og ikke mindst sundhedsdebatter, hvor fagfolk og meningsdannere kridter deres hjørner op med fakta eller manglen på samme.
Selvom udstillingen er fortalt ud fra helt ny forskning, forsøger den dog ikke at fortælle, hvad der er op eller ned, når det kommer til forståelsen på vores tarmsystem, men derimod stræber den mod at give publikum forskningsbaseret viden at reflektere over.
Det er også derfor, at prisen i år tilfalder Medicinsk Museion.
– The 2019 UMAC Award is presented to Mind the Gut for its innovation, creativity, excellence, transferability, and significant impact on the university, the community and society at large, udtaler Komiteen.
Hos Medicinsk Museion er de naturligvis glade for prisen, og i en pressemeddelelse siger direktør for museet, Ken Arnold, at prisen er med til at anerkende deres arbejde.
– Vi er utrolig glade for at have vundet denne prestigefyldte pris uddelt af vores internationale kolleger på universitetsmuseer i hele verden. Den viser en anerkendelse af vores evne til at gå i dialog med offentligheden om vigtige tanker og viden fra metabolismeforskningen og sætte dem i relation til kulturelle, historiske og filosofiske spørgsmål, fortæller han.
Om UMAC award’en:
Prisen er grundlagt af International Council of Museums (ICOM) i 2016. Formålet er at anerkende og præmiere fremragende og innovativt arbejde med særlig fokus på tværfaglighed og projekter, der er har et offentligt aspekt.
Prisen blev uddelt i forbindelse med ICOM’s årsmøde i Kyoto d. 3. september.
Forsiden lige nu:

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Til næste år åbner Danmarks første uddannelse i kvanteinformations-videnskab
Kvanteteknologier står på spring verden over, og efterspørgslen på kvanteeksperter er allerede stor i flere brancher. Derfor åbner Københavns Universitet Danmarks første uddannelse i kvantevidenskab i samarbejde med DTU.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.