Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Morten Meldal: – Barndommen på Bornholm gjorde mig nysgerrig på naturvidenskaben

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Morten Meldal tilskriver barndomsferierne på Bornholm sin karriere som forsker. Ferierne skabte en interesse for naturen og den kemi, der ligger bag, fortæller han.

Morten Meldal tilbragte en tredjedel af året hos bedsteforældrene på Bornholm, da han var barn. Foto: Morten Frølich/Science Report

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi i dag hører fra Morten Meldal, der til daglig er professor på Institut for Kemi på Københavns Universitet.

Han har modtaget flere store forskningsbevillinger, bl.a. fra Danmarks Grundforskningsfond, og er især kendt for opdagelsen af klik-kemi, som han sidste år fik nobelprisen for.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: