Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Psykologiforsker indtager verden: Hvad siger din hukommelse om dig? 

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Professor i psykologi Dorthe Berntsen forsker i selvbiografisk hukommelse. Med sin forskning har hun gjort betydningsfulde opdagelser for forståelsen af bl.a. PTSD, identitet og hverdagsminder.

dorthe berntsen

Hvad kan du egentlig huske om dig selv og det, du har oplevet? Hvordan forestiller du dig din fremtid? Og kender du det, når du ud af det blå kommer i tanke om noget, du ellers ikke har skænket en tanke, siden det skete? 

Dorthe Berntsen har viet sin karriere til spørgsmål som disse. I dag er hun professor i psykologi med særlig ekspertise indenfor hukommelse og erindringer, og så er hun leder af forskningscenteret Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning, Con Amore, ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. 

Dorthe Berntsen har været med til at sætte den internationale dagsorden for psykologiens forskningsmuligheder. For det blev hun hædret med Carlsbergfondets Forskningspris i 2021. 

Temaserie: Derfor blev jeg forsker

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de eksempelvis har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Vi dykker ned i, hvilke aftryk hendes karriere har sat på psykologi, og hvad der ligger bag - hvorfor Dorthe Berntsen blev forsker. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: