Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Science Report opnår mediestøtte

På Science Report er vi stolte over at kunne se frem til at modtage mediestøtte fra 2020

Chefredaktør Tor Arnbjørn, Science Report og Sustain Report,

– Vi er super glade for, at Kulturstyrelsen har anerkendt og blåstemplet vores arbejde, lyder det begejstret fra chefredaktør Tor Arnbjørn. 

Det er nyheden om, at Science Report fra 2020 kan se frem til at modtage mediestøtte fra staten, der glæder mediets grundlægger og chefredaktør. 

– Vi har hele tiden følt, vi var på rette vej og tilbagemeldinger fra læserne har jo også været positive, men derfor er det selvfølgelig dejligt at få det skulderklap, som det er, siger Tor Arnbjørn. 

Mediestøtten er den økonomiske støtte, staten, i form af Kulturstyrelsen, giver til nogle medier, der lever op til en række redaktionelle krav. Formålet er at fremme et alsidigt og mangfoldigt medieudbud og at styrke det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark, som det lyder på Kulturministeriets hjemmeside. 

En stigende intessere for forskning
Science Report bliver mediestøttemodtager blot tre år efter etableringen, og igennem de tre år, der er gået, har chefredaktøren “hele tiden kunnet mærke en stigende interesse for vores medie”, fortæller han;

– Og et behov for at dele best practices og viden, samtidig med at der er en genuin interesse i at følge med i, hvad andre dele af den danske forskningsverden laver. Det har resulteret i støt stigende læsertal. Den udvikling håber vi selvfølgelig fortsætter, siger Tor Arnbjørn og fortsætter; 

– Vi har lige fra begyndelsen troet på, at der var et behov for et fælles samlingspunkt for den danske forskningsbranche, på tværs af forskningsområder, organisationer og institutioner. Et sted hvor der er plads til at diskutere de lange linjer og de store visioner for dansk forskning. 

Endnu mere synlige
Ud af i alt 14 nye ansøgere for 2020, blev der givet tilsagn om mediestøtte til fire medier i slutningen af december. Ud over Science Repoort, der modtager 268.000 kr. i 2020, drejer det sig om det grønlandske mediehus Sermitsiaq AG, og webmedierne NB-Nyt og Kulturmonitor. 

Støtten giver først og fremmest Science Report en økonomisk ro til at kunne udvikle sig som medie og til at tage de næste skridt, fortæller chefredaktøren: 

– Vi vil gerne blive endnu mere synlige i den danske forskningsverden og være med til at facilitere løsninger på nogle af de store problemer vores samfund står overfor. Med mediestøtten i ryggen kan vi se længere frem og tænke i måder vi kan hjælpe forskningsverdenen med at lære af hinanden og hjælpe hinanden til alles bedste, lyder det fra Tor Arnbjørn. 

Science Report har tidligere, i 2016, fået tildelt 1,9 mio. kroner i etableringsstøtte fra Kulturstyrelsens innovationspulje. 

Det er Medienævnet, der behandler ansøgninger om tilskud og fører tilsyn med tilskudsmodtagerne.

Medienævnet har i alt fordelt mere end 350 mio. kroner i redaktionel produktionsstøtte for 2020 til i alt 68 medier, hvoraf fire altså ikke har modtaget støtte før.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.