– Vi er super glade for, at Kulturstyrelsen har anerkendt og blåstemplet vores arbejde, lyder det begejstret fra chefredaktør Tor Arnbjørn.
Det er nyheden om, at Science Report fra 2020 kan se frem til at modtage mediestøtte fra staten, der glæder mediets grundlægger og chefredaktør.
– Vi har hele tiden følt, vi var på rette vej og tilbagemeldinger fra læserne har jo også været positive, men derfor er det selvfølgelig dejligt at få det skulderklap, som det er, siger Tor Arnbjørn.
Mediestøtten er den økonomiske støtte, staten, i form af Kulturstyrelsen, giver til nogle medier, der lever op til en række redaktionelle krav. Formålet er at fremme et alsidigt og mangfoldigt medieudbud og at styrke det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark, som det lyder på Kulturministeriets hjemmeside.
En stigende intessere for forskning
Science Report bliver mediestøttemodtager blot tre år efter etableringen, og igennem de tre år, der er gået, har chefredaktøren “hele tiden kunnet mærke en stigende interesse for vores medie”, fortæller han;
– Og et behov for at dele best practices og viden, samtidig med at der er en genuin interesse i at følge med i, hvad andre dele af den danske forskningsverden laver. Det har resulteret i støt stigende læsertal. Den udvikling håber vi selvfølgelig fortsætter, siger Tor Arnbjørn og fortsætter;
– Vi har lige fra begyndelsen troet på, at der var et behov for et fælles samlingspunkt for den danske forskningsbranche, på tværs af forskningsområder, organisationer og institutioner. Et sted hvor der er plads til at diskutere de lange linjer og de store visioner for dansk forskning.
Endnu mere synlige
Ud af i alt 14 nye ansøgere for 2020, blev der givet tilsagn om mediestøtte til fire medier i slutningen af december. Ud over Science Repoort, der modtager 268.000 kr. i 2020, drejer det sig om det grønlandske mediehus Sermitsiaq AG, og webmedierne NB-Nyt og Kulturmonitor.
Støtten giver først og fremmest Science Report en økonomisk ro til at kunne udvikle sig som medie og til at tage de næste skridt, fortæller chefredaktøren:
– Vi vil gerne blive endnu mere synlige i den danske forskningsverden og være med til at facilitere løsninger på nogle af de store problemer vores samfund står overfor. Med mediestøtten i ryggen kan vi se længere frem og tænke i måder vi kan hjælpe forskningsverdenen med at lære af hinanden og hjælpe hinanden til alles bedste, lyder det fra Tor Arnbjørn.
Science Report har tidligere, i 2016, fået tildelt 1,9 mio. kroner i etableringsstøtte fra Kulturstyrelsens innovationspulje.
Det er Medienævnet, der behandler ansøgninger om tilskud og fører tilsyn med tilskudsmodtagerne.
Medienævnet har i alt fordelt mere end 350 mio. kroner i redaktionel produktionsstøtte for 2020 til i alt 68 medier, hvoraf fire altså ikke har modtaget støtte før.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.